Gaat het uitdagingen uit de weg? Kan het niet tegen kritiek of wil het graag de beste zijn?

Mindset staat voor de manier waarop kinderen denken over hun intelligentie en kwaliteiten. Kinderen met een groeimindset geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Ze accepteren het leerproces dat hoort bij groeien. Een groeimindset leidt tot een passie voor leren. Wil je een kind zijn talenten optimaal laten benutten, dan is het dus van belang dat hij een groeimindset ontwikkelt. Een groeimindset levert heel veel op! Je kind voelt zich zelfverzekerder, leert omgaan met falen en vindt het fijn om te leren.

Kinderen die denken vanuit de groeimindset:

  • beginnen sneller en makkelijker met een moeilijke taak.
  • worden niet verdrietig als iets mislukt.
  • vinden het niet (of minder) erg om fouten te maken.
  • geven minder snel op als iets moeilijk is.
  • Ze zetten door!

STOER Kindercoaching kan daarbij helpen. Tijdens de training gaan we langzaam naar een groeimindset.

Basisschoolkinderen leren via de verhalen van Fixie en Growie wat het verschil is tussen de vaste mindset en de groeimindset. Tieners werken met het werkboek LEF.

Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten, doorzettingsvermogen en meer.

Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij kan leren denken met een groeimindset en hoe hij dit kan inzetten bij het werken aan zijn eigen doelen.